Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Grote boten nog dit jaar weg uit haven

Hillegom – De zes grote boten, die nu nog in de haven liggen, moeten voor 1 januari 2022 verdwenen zijn.

Dat laat wethouder Jan van Rijn weten, naar aanleiding van vragen door Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom), die ze stelde tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 januari. Die boten hadden nu al weg moeten zijn en de booteigenaren hadden hierover in oktober bericht gekregen van de gemeente.

Ze maakten echter bezwaar en gaven aan door corona niet binnen een paar maanden een nieuwe aanlegplek voor hun grote boot te kunnen vinden. Van Rijn: ,,Als bestuur hebben we jarenlang gedoogd om die boten in de haven te hebben liggen. Dan is het ook netjes van het bestuur om met die eigenaren in gesprek te gaan hoe dat op te lossen. We willen mensen de kans en tijd geven om hun boot op een goede manier ergens een plek te geven. Het moet in 2021 gebeuren.’’