Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

‘Behoud ecologische zone Gooweg’

Noordwijk – De komst van 160 appartementen op de plek van het Zilveren Kruis gebouw mag niet ten koste gaan van de naastgelegen ‘robuuste’ groenstrook langs de Gooweg.

Dat stelt Paul Venderbosch, voorzitter van het Milieu Overleg Duin- en Bollenstreek, in een brief aan de gemeenteraad. Hij spreekt mede namens een aantal andere natuurclubs en de Vereniging Dorpsbehoud Noorwijkerhout. Venderbosch: ,,De robuuste groenstrook is een essentieel onderdeel van de (provinciale) ecologische bosverbinding tussen de landgoederen Leeuwenhorst, Calorama en Offem.’’

Zo’n goede verbinding tussen Leeuwenhorst en Offem is volgens de natuurliefhebbers van levensbelang voor het behoud van stabiele populaties van minder mobiele vogelsoorten (boomklever en spechten), kleine zoogdieren zoals eekhoorn en muizen (rosse woelmuis en bosspitmuis). Maar ook vleermuizen en allerlei insecten, zoals de eikenpage, hebben er baat bij.