Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Gehandicaptenparkeerkaart draait poot uit

OEGSTGEEST – Waarom moeten inwoners in Oegstgeest maar liefst 266,20 euro betalen voor een gehandicaptenparkeerkaart en zijn de inwoners van Voorschoten hier maar 95,10 euro voor kwijt? In Leiden kost zo’n parkeerkaart voor mensen met een beperking zelfs maar 62,20 euro. Gemeenteraadslid Menno Welling (PrO) vindt dat onbegrijpelijk en hij kondigde vorige week aan, dat hij hierover een motie in gaat dienen.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat de gemeente de GGD vraagt om de kosten voor de gezondheidskeuring uit te voeren. En de GGD vraagt hiervoor meer geld dan een ergotherapeut, zoals in Voorschoten gebeurt. Per keuring vroeg de GGD in 2020 maar liefst 266,20 euro en dit jaar worden die tarieven zelfs verhoogd naar 341,20 euro.

PrO wil via de motie deze kwestie in de politiek aan de orde stellen. De inhoud van die motie wordt in de eerstvolgende commissievergadering besproken.