Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Duidelijkheid over plannen Jan Kroonsplein

Noordwijk – Het aanpakken van het Jan Kroonsplein gaat de gemeente Noordwijk 350.000 euro kosten op de grondexploitatie. Dat staat in een mededeling van het college aan de gemeenteraad.

Met het nieuwe plan wordt de huidige Vomar, het parkeerterrein ervoor en eronder en het parkeerterrein aan de Parallelboulevard aangepakt. Het hele gebied krijgt daarna onder meer een hotel met hotelappartementen, beperkt detailhandel, atelierwoningen en woningen. De Vomar wordt verplaatst naar de Maarten Kruytstraat. 

De verwachting is, dat de Vomarverhuizing in het najaar van 2022 zal gebeuren. Op de locatie van de oude Vomar en het parkeerterrein komen (atelier) woningen, appartementen en patiowoningen.