Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Julianahof op dood spoor

Noordwijk – Het bouwplan Julianahof, met 13 sociale woningen en vier vrije sectorwoningen, loopt vertraging op. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Omwonenden maakten eerder al bezwaar tegen de komst van veel sociale woningen (Onrust blijft over bouwplannen Julianahof | Bollenstreek Omroep). De ontwikkelende partijen, de Noordwijkse Woningstichting en aannemer Van Rhijn Bouw, laten in de komende maanden weten, of ze doorgaan met de huidige plannen. Het is inmiddels twijfelachtig geworden, of het financieel haalbaar is; de bouwprijzen zijn sterk gestegen . Omdat het vooral gaat om sociale woningen, kunnen die hogere kosten niet doorberekend worden in hogere prijzen voor die huizen.

Het college kan niet garanderen dat er een nieuw sociaal bouwplan voor in de plaats komt.