Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Meerderheid raad voor komst waspeencentrum

Noordwijk – Een krappe meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de komst van een waspeencentrum aan de Leidsevaart 228A.

Er waren genoeg twijfels. Zo wordt het nieuwe gebouw 12 meter hoog en dat is meer dan 10% van de toegestane maximale bouwhoogte van 10 meter. Ook waren er twijfels over de verkeersveiligheid voor fietsers in verband met de in de toekomst aan- en afrijdende waspeenvrachtwagens. Ook baalden raadsleden er van, dat de Provincie en het Hoogheemraadschap niet de kans hadden gekregen om hun bedenkingen tegen de komst van dit waspeencentrum op tijd aan de gemeenteraad konden laten weten.

Toch stemden 15 raadsleden voor de komst van het waspeencentrum en was een minderheid van 12 politici tegen. Het is nog niet helemaal zeker, dat het waspeencentrum er komt, omdat er ook nog voldaan moet worden aan allerlei milieuregels. Ook kan de Provincie de komst van dit bedrijf alsnog blokkeren.