Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Geen parkeervergunning voor inwoners met inrit

Noordwijk – Raadslid Danielle Brink-Musters (PUUR) wil weten, of het klopt dat inwoners geen ‘eerste bewonersparkeervergunning’ kunnen kopen voor 20 euro.

Brink laat weten contact te hebben gehad met de Wijkvereniging voor het Oude Zeedorp en inwoners uit andere (blauwe zone) wijken. Mensen die een eigen inrit of opstelplaats hebben, kunnen zo’n eerste bewonersparkeervergunning niet aanvragen. Omdat die auto op de eigen inrit geparkeerd moet worden.

Het raadslid vindt, dat ook mensen met een eigen oprit de kans moeten krijgen om voor 20 euro een parkeervergunning te krijgen. En niet gedwongen te worden 50 euro of 100 euro te betalen voor een tweede of derde parkeervergunning. Het college moet binnen een aantal weken reageren.