Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Actie voor onbewaakte overgang

Hillegom – Dit jaar moet er meer duidelijkheid komen over de vraag of de onbewaakte spoorwegovergang aan de Frederikslaan wordt aangepakt.

Dat gaf wethouder Karin Hoekstra donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan, naar aanleiding van vragen door raadslid Ria Heemskerk. Een gesprek hierover met ProRail had in januari al plaatsgevonden, maar daarna bleef het stil, omdat het Team Verkeer van de gemeente volgens Hoekstra ‘onderbemensd’ was.

Hoekstra gaf echter aan, dat de komende maanden hard gewerkt wordt aan een oplossing. ,,We willen met ProRail en de gemeente Lisse samen van start gaan. In Lisse is namelijk ook een onbewaakte overgang. We gaan daarnaast met de omwonenden in gesprek.’’