Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2021

Kritisch over warmtenet

OEGSTGEEST – Als Oegstgeest wordt aangesloten op het warmtenet, met restwarmte van de bedrijven in Rotterdam, dan mag dat de gemeenten geen geld kosten.

Dat laat wethouder Peter Glasbeek weten, naar aanleiding van een vraag van VVD-raadslid Marcus Rolloos. Het raadslid wees er op, dat er in Nederland plannen voor warmtenetten sneuvelen ‘omdat ze eenvoudigweg te duur zijn’.

Glasbeek gaf aan, dat de landelijke overheid nog altijd wil, dat iedereen van het gas af gaat. “Als daar door Europese inzichten wijzigingen op ontstaan, bewegen wij weer soepel mee.’’ Over de mogelijke financiële risico’s op het aanleggen van de warmtenetwerken, stelde Glasbeek: “In de Leidse regio inclusief Katwijk hebben wij voortdurend gesteld dat wij als gemeenten geen financieel risico willen lopen voor distributienetten voor de restwarmte uit Rotterdam.’’ Het gaat nog wel even duren, voordat zo’n distributienetwerk er komt. “We zetten de komende jaren in op ‘geen spijtmaatregelen’ en een laagdrempelige energiestrategie met keuzevrijheid voor de inwoners.’’