Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Masterplan Sportpad onthuld

Sportverenigingen en onderwijs slaan handen ineen

ROELOFARENDSVEEN – Na jaren praten zijn de sport- en onderwijsinstellingen in Roelofarendsveen eruit: ze hebben een ‘masterplan’ opgezet voor het Sportpad. Hiermee lijkt de komst van een nieuw zwembad en een Integraal Kindcentrum (IKC) verzekerd. Ook de sportverenigingen hebben elkaar gevonden in het verdelen van de resterende ruimte. De komst van de hockeyclub naar het Sportpad lijkt hiermee zo goed als zeker.

Al jaren loopt het zwembad met sporthal ‘De Tweesprong’ op haar laatste benen en ook de verschillende basisscholen zitten in verouderde panden. Daarom willen alle partijen, dat een nieuw zwembad en een nieuw IKC als eerste worden gebouwd. In een volgende fase komen de realisatie van nieuwe sportterreinen en een gemeenschappelijke kantine aan bod. Sonja Bakker, woordvoerder van de Kindpartners (SSBA en Kindkracht 0-12), en Ton Verdel, woordvoerder van Sportpad United, lichten toe wat er allemaal gaat gebeuren. Tenminste; als de gemeenteraad instemt met het realiseren van dit masterplan.

,,Als alles echt meezit, kan de bouw van de Tweesprong en het IKC al in 2022 van start gaan’’, geeft Bakker aan. Het huidige zwembad blijft open, tot een nieuw zwembad met multifunctionele sporthal er staat. Het IKC wordt gebouwd naast de locatie van de nieuwe sporthal.

Bakker: ,,Een nieuw IKC is heel noodzakelijk. Voor het onderwijs is de huisvesting bij het Scholeneiland al zodanig verouderd, dat er al meerdere jaren een nieuwe huisvesting nodig is. De huidige huisvesting draagt niet bij aan de visie en de toekomstige visie van het onderwijsconcept en het leren. Daarnaast vormen wij op deze manier écht een kindcentrum, dat zeker door de gemeente wordt gesteund.’’ Maar liefst 850 basisschoolleerlingen en 150 kinderen tussen nul en vier jaar zullen in de toekomst gebruik maken van het IKC.

Nadat het onderwijs en de binnensport hun nieuwe onderkomens hebben gekregen, is het tijd om de ruimte voor de voetbal, tennis en – inderdaad – de hockeyclub Alkemade te verdelen. Om dit mogelijk te maken heeft de voetbalclub EMM21 (voorheen: DOSR en WVC) een groot offer gemaakt. De voetballers offeren het vijfde veld op, zodat op en rond die ruimte zowel een hockeyveld als twee tennisbanen én twee padelbanen kunnen komen. Verdel en Bakker zijn het erover eens, dat dit een doorbraak was in de besprekingen.

Als tegenprestatie kan de voetbalclub uitkijken naar mooie kunstgrasvelden, goede veldverlichting én een fonkelnieuwe sportkantine, die dan samen met de hockeyvereniging gedeeld kan worden. De jeu de boules- en tafeltennisverenigingen blijven ook op het Sportpad. Het evenemententerrein naast Splotsz blijft ook behouden. Hiermee wordt voldaan aan alle randvoorwaarden, die door de politiek gesteld is, aldus Verdel. Gepassioneerd laat hij weten: ,,In de loop van de samenwerking hebben we samen met scholen, het Sportbedrijf en de clubs een visie neergelegd voor het hele gebied. Het gaat vooral om deze visie; die is uiteindelijk mooier, dan de vraag waar ieder gebouw komt te staan. Met dit Masterplan kunnen we met elkaar de jeugd ondersteunen en versterken. Bij het IKC zitten professionals voor kinderen met problemen. Er is samenwerking tussen sportclubs en trainers. Die visie is het mooiste stukje van het hele gebeuren. Het gaat niet alleen om een gebouw, maar om het totaal, onze dorpen breiden uit. Met het vernieuwde Sportpad realiseren we met elkaar een goede zorg voor de toekomst. En dat is een prachtig uitgangspunt.’’