Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Sociale woningflat van de baan

Hillegom – Woningbouwcorporatie Stek ziet af van de nieuwbouw van sociale woningen op het Sizo-terrein. Het bedrijf richt zich op de sloop en nieuwbouw van hun woningen aan de Talmastraat.

Dat laat wethouder Karin Hoekstra weten in een mededeling aan de gemeenteraadsleden. ,,Dit betekent dat er een (beperkte) locatie op het Sizo-terrein vrijkomt. Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden om op deze locatie goedkope koop- of huurwoningen toe te voegen.’’ Volgens Hoekstra sluit dit aan ,,bij de enorme belangstelling voor de goedkope koopwoningen en het nog steeds bestaande uitgangspunt om in combinatie met de wijk Patrimonium te komen tot een toekomstbestendige, duurzame en gedifferentieerde woonwijk.’’

De oude plannen om het aantal sociale huurwoningen in de wijk Patrimonium te verminderen en een aantal huurwoningen te verplaatsen naar het Sizo-terrein alsmede om op het Sizo-terrein extra sociale huur (appartementencomplex met 26 wooneenheden) toe te voegen, lijken hiermee van de baan.