Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

,,GOM benadeelt startende kwekers’’

Streek - Een bollenkweker in Noordwijkerhout is ten einde raad. Hij heeft zich gewend tot het college van burgemeester en wethouders van alle gemeenten in de Bollenstreek.

De man heeft sinds drie jaar een eigen bloembollenkwekerij en is al enige tijd op zoek naar bedrijfsruimte en een stuk land om zijn bedrijf door te zetten. Hij komt echter nergens aan bod; volgens hem is de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) hier de reden voor.

,,Er is al niet veel aanbod en het aanbod dat er is, koopt de GOM voor huizenbouw. Of de schuur word gesloopt en het huis dat blijft staan, wordt ineens een burgerwoning. Dit zijn veelal verouderde bedrijven maar hadden voor mij of collega startende kwekers prima bruikbaar geweest. Op deze manier word het onmogelijk gemaakt om als startende kwekers iets te kunnen kopen.’’ De kweker wil, dat de GOM ,,per direct stopt met het zogenaamd open maken van de Bollenstreek door overal schuren te slopen en burgerwoningen neer te zetten. Zodat startende kwekers ook weer aan bod komen.’’