Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Minder bekeuringen door corona

Hillegom – Door alle coronaperikelen hebben de BOA’s en andere gemeentelijke handhavers nog maar de helft van hun tijd kunnen besteden aan hun normale werk.

In vergelijking met voorgaande jaren zijn er in 2020 minder boetes uitgeschreven. In totaal gaat het om 150 bekeuringen. De meeste van die boetes zijn bonnen voor verkeerd parkeren (80) en parkeren in de blauwe zone (45). Daarnaast kregen twee mensen een prent voor het zonder invalidekaart parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats.

Andere boetes die werden uitgeschreven zijn voor gevaarlijk parkeren (3), met de auto stilstaan op de stoep of het fietspad (13) en zeven coronaboetes. Bij deze laatste bekeuringen gaat het om het niet naleven van de corona-maatregelen. (Bijna) al die mensen zijn in bezwaar gegaan tegen deze boetes. In 2019 schreven de boa’s nog 290 bekeuringen uit, waarvan 244 voor verkeerd parkeren (in de blauwe zone).