Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Geen openbaarheid documenten

Noordwijk – Het bezwaar van Platform Initiatief Noordwijk (PIN wordt door het college ongegrond verklaard. Het ging om een verzoek tot het opheffen van de geheimhouding inzake documenten met betrekking tot de bouwlocatie Offem Zuid, die sinds 2014 zijn opgesteld.

Dat laat burgemeester Wendy Verkleij weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Vorig jaar besloot de gemeenteraad om voor negen documenten de geheimhouding in stand te houden. PIN heeft hier bezwaar tegen gemaakt. De commissie bezwaarschriften oordeelde echter, dat de geheimhouding voor die documenten mag blijven bestaan.

Het college neemt dat oordeel over. ,,Er zijn geen omstandigheden die ervoor zorgen, dat de gemeenteraad het besluit van 14 juli 2020 zou moeten herzien’’, aldus Verkleij. PIN kan nog naar de rechter stappen, om alsnog te proberen om de negen documenten in te mogen zien.