Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Raad wil kortere wachttijden jeugdzorg

OEGSTGEEST – De voltallige gemeenteraad wil, dat de wachtlijsten en wachttijden in de jeugdhulp en jeugd-GGZ worden teruggedrongen. De motie van PrO, Hart voor Oegstgeest en D66 hierover werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Daarom moet het college van burgemeester en wethouders samen met de jeugdhulpaanbieders en de gemeenten in de regio onderzoeken ‘’op welke manier vergaand ingezet kan worden op het terugdringen van wachtlijsten en wachttijden in de jeugdhulp en jeugd-GGZ’’. Dat moet er toe leiden, dat er concreter afspraken gemaakt worden, zodat vanaf 1 januari 2022 de wachttijden worden teruggedrongen. Waarbij kinderen, die op meerdere wachtlijsten staan, zo snel mogelijk de best-passende zorg krijgen. En niet te maken krijgen met ‘’net niet passende zorg’’.

Dat moet gebeuren door goede intakegesprekken. Ook moet gewerkt worden aan het aanbieden van overbruggingszorg voor jeugdigen die op een wachtlijst voor jeugdhulp of jeugd-GGZ staan, wanneer dit door de verwijzende professional als passend en noodzakelijk wordt gezien. Raadslid Jaap van den Broek (Hart voor Oegstgeest) sprak gepassioneerd: “Sommige jongeren hebben zelfmoord gepleegd of willen zelfmoord plegen. Organisaties werken niet goed samen. Geld is een probleem, maar het lost het probleem niet op. De motie lost het probleem ook niet op. Maar we roepen wel op om er snel iets aan te doen.’’ Alle partijen steunden deze motie, waarbij het probleem van de wachttijden regionaal wordt opgepakt. Wethouder Jan Nieuwenhuis beloofde, dat hij de motie uit zal voeren: “We doen al veel op dit terrein. Deze motie is werkbaar; we kunnen hier regionaal ons voordeel mee doen.’’