Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Endegeest forse stap verder

OEGSTGEEST – Wethouder Matthijs Huizing kan verder gaan met het plan Endegeest. De gemeenteraad gaf donderdag aan om ‘geen wensen en bedenkingen te uiten over de nieuwe koop- en anterieure overeenkomst van Park Endegeest’.

Wel gaven de raadsleden aan, op initiatief van D66, dat in het gebied Endegeest voor de bedrijven in de life-science sector, maximaal 30% van het oppervlak gebruikt mag worden voor productie en distributie. In plaats van 100%, zoals tot nu toe het geval was.

Huizing kon geen garantie geven, of het gebied openbaar toegankelijk blijft: “Dat is puur bij de gratie van de eigenaren. Het is gebied van zowel Rivierduinen als van de firma Oudendal. Zij staan toe dat het publiekelijk toegankelijk is, zolang het de bezoekers, patiënten en medewerkers van de GGZ-instelling niet stoort. Dat is een terechte voorwaarde die zij stellen. Voor het Oudendalgebied geldt hetzelfde.’’