Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Mogelijk waterstof voor woonwijk

OEGSTGEEST – Het gemeentebestuur gaat vragen aan netbeheerders zoals Gasunie, te onderzoeken of een woonwijk in Oegstgeest als proef kan worden aangesloten op waterstof. Die woningen zouden dan van het gas af gaan, waarna de verwarming en het koken gebeurt via een waterstoftechniek.

Een voorstel van VVD-er Marcus Rolloos hierover werd donderdagavond aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Alleen CDA en PrO waren tegen. CDA-er Van der Hoeven: “We zien niet waarom het een verstandig besluit zou zijn om hiervoor in aanmerking te komen, gezien de druk op de ambtelijke organisatie.’’

Rolloos is al jaren een fel pleitbezorger voor het gebruik van waterstof. Nadat de stemming over zijn voorstel vorige maand eindigde in een gelijke stand, geldt deze steun van een meerderheid van de raad als een overwinning voor hem.