Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Raad voelt zich gepasseerd

OEGSTGEEST – Eerder deze maand maakte de Oegstgeester Courant bekend, dat het gemeentebestuur van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) een aanvraag heeft ontvangen voor het huisvesten van 175 statushouders en 80 spoedzoekers.

Maar de gemeenteraadsleden wisten nog van niets en dat zinde VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren allerminst. “Hadden wij als raadsleden hier niet over geïnformeerd moeten worden?” Wethouder Peter Glasbeek liet mede namens wethouder Matthijs Nieuwenhuis weten, dat dit inderdaad beter was geweest.

Er moet nog een brandveiligheidsrapport voor het Hoefijzergebouw worden opgesteld. Als het college besluit om een omgevingsvergunning af te geven, hebben belanghebbenden nog zes weken de tijd om bezwaar te maken of een voorlopige voorziening bij de rechtbank in te dienen.