Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Minder parkeerruimte voor nieuwe seniorenwoningen

Nieuwkoop – De parkeernormen voor nieuwe seniorenwoningen in de huursector gaan waarschijnlijk omlaag. Volgens wethouder Antoinette Ingwersen zal dat niet leiden tot parkeeroverlast in de omliggende straten.

Senioren tussen 65 en 75 jaar hebben gemiddeld toch maar één auto, zo is de gedachtegang. Dan kan de parkeernorm ook wel omlaag gaan naar 1,2 parkeerplaats per seniorenwoning. Het gemeentebestuur hoopt, dat er de komende jaren veel meer gebruik wordt gemaakt van ‘deelauto’s’. Ook al staat er in Nieuwkoop nog geen enkele deelauto, zo is te lezen in een ambtelijk advies.

Wanneer dit voorstel voor lagere parkeernormen volgende week door de gemeenteraad wordt aangenomen, ploppen waarschijnlijk de champagneflessen bij Caroline Nolet-Koster, directeur-bestuurder van Woningstichting Nieuwkoop. Zij verzuchtte in 2019 al, dat ze op de locatie van het Koetshuis het liefst 31 sociale woningen wil bouwen. Maar dat dit door de huidige parkeernormen niet mogelijk was. Het liefst had WSN een norm van 1,0 parkeerplek per seniorenwoning. Maar dat zit er niet in, aldus wethouder Antoinette Ingwersen. ,,In Nieuwkoop hebben de inwoners meer dan gemiddeld auto’s, dus stellen we de parkeernorm hoger.’’