Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Groen kost goud geld

Noordwijk – De gemeente moet flink in de buidel tasten om het achterstallig onderhoud aan het openbaar groen en de beschoeiingen in te halen.

Voorlopig gaan ambtelijke berekeningen er van uit, dat ieder jaar 830.000 euro extra moet worden uitgegeven. Dat bedrag komt bovenop de 2,9 miljoen euro, dat Noordwijk al kwijt is om het openbaar groen op kwaliteitsniveau B te houden.

Het komende jaar worden alle beschoeiingen gecontroleerd. Verwacht wordt, dat ongeveer 25% van die beschoeiingen in slechte staat is. Dan moet er meer geld bijkomen om die beschoeiingen te vervangen of op te knappen.