Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2021

Jongste raadslid ooit vertrekt

Hillegom – In 2018 werd Anouk Dijkshoorn (Bloeiend Hillegom) gekozen tot lid van de gemeenteraad; dankzij 128 voorkeursstemmen. Donderdagavond nam ze vervroegd afscheid, vanwege het volgen van een studie ‘sociologie en politicologie’ in Nijmegen.

Omdat ze is verhuist, mag Dijkshoorn geen lid meer zijn van de gemeenteraad. Ze kreeg bij haar afscheid warme woorden te horen van onder meer burgemeester Arie van Erk, die er nog fijntjes op wees dat Dijkshoorn door haar voorkeursstemmen voorkwam, dat haar vader in de raad kwam.

Maarten Dijkshoorn neemt nu alsnog de plaats van zijn dochter in. Het vertrekkende raadslid lachte: ,,Het voelde een beetje lullig, dat ik het plekje van mijn vader had ingepikt, maar hopelijk kan ik dat nu goedmaken. Ik hoop dat ik veel voor de inwoners heb kunnen betekenen.’’