Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2021

Meer aandacht voor problemen LHBTI-ers

Hillegom – Het gemeentebestuur gaat kijken, hoe de positie van LHBTI-ers verbeterd kan worden.

Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom) diende hierover een motie in, die was opgesteld door ex-raadslid Anouk Dijkshoorn. Ze wees er op, dat er in Nederland en dus ook in Hillegom sprake is van ‘schijnacceptatie’ en dat mensen, die niet passen in het heteroseksuele plaatje vaker dan gemiddeld last hebben van bedreiging en geweld.

Burgemeester Arie van Erk gaf aan, dat Hillegom zich het lot van LHBTI-ers al aantrekt, bijvoorbeeld door het jaarlijks hijsen van de Regenboogvlag. Hij stelde voor, om met enkele raadsleden samen te zitten, om te bedenken op wat voor manier er een ‘stapje bijgezet kan worden’. ,,Op scholen wordt hier al aandacht voor gegeven, maar wellicht zou het nog wat extra kunnen bij verenigingen.’’