Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem is bekend

KAAG EN BRAASSEM – Astrid Heijstee-Bolt wordt de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. Zij is de opvolger van Marina van der Velde, die op 3 november met pensioen gaat. Maandagavond maakte de gemeenteraad haar keuze voor de nieuwe burgermoeder bekend.

Voor de functie van burgemeester van Kaag en Braassem hadden zich 35 kandidaten gemeld: 21 mannen en 14 vrouwen, variërend in leeftijd van 32 tot en met 62 jaar. De winnende kandidaat had flink wat concurrentie: Heijstee-Bolt versloeg maar liefst achttien sollicitanten voor deze burgemeestersvacature, die zelf al wethouder of zelfs burgemeester zijn (geweest). Andere kandidaten kwamen onder meer uit het bedrijfsleven.

Ruud van der Star, voorzitter van de vertrouwenscommissie, laat weten waarom de keuze op Heijstee-Bolt is gevallen. ,,We hebben een nieuwe burgemeester! Alle kandidaten die wij gesproken hebben, achten we geschikt voor het ambt. Maar we beschikken over een duidelijke nummer 1. Ze weet waarover ze het heeft. ze heeft een harde en zachte kant en is toegankelijk en benaderbaar. Met haar heeft Kaag en Braassem een bestuurder die er staat wanneer het nodig is.’’

Heijstee-Bolt laat in een eerste reactie weten: ,,Het is fantastisch; wat een mooi bericht! Jullie hebben het wel mooi opgebouwd! Ik ben heel vereerd.’’ De benoeming van Heijstee-Bolt als kandidaat voor het burgemeesterschap moet nog door de Minister van Binnenlandse Zaken en de Koning bekrachtigd worden, maar dat is meestal een formaliteit.