Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Ruim 250 veteranenboeken voor groep 8 leerlingen


KAAG EN BRAASSEM – Vorige week ontvingen alle kinderen in de groepen 8 van de basisscholen in Kaag en Braassem een exemplaar van het Veteranenboek Kaag en Braassem.

Veteraan Corné Brunt overhandigde de eerste tientallen exemplaren aan leerlingen van CBS De Kinderkring. In de week daarna bezocht Joep Derksen, auteur van het Veteranenboek, alle overige groepen 8 in de gemeente. Hiermee zijn meer dan 250 exemplaren van het boek uitgedeeld aan de jeugdige generatie. Het is een bijzondere gebeurtenis, omdat nu de verhalen van de 29 mannen en vrouwen, die hun leven hebben geriskeerd voor anderen, extra worden gelezen en bewaard voor de toekomst.

Alle kinderen kregen namelijk een persoonlijk gesigneerd exemplaar van het Veteranenboek Kaag en Braassem. Zodat ze dit boek later ook meenemen als onderdeel van hun uitset, als ze zelfstandig gaan wonen.

Deze uitdeelactie is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door Fonds Alphen en Omstreken, Rabobank ClubSupport, de Triatlon voor de Veteranen en de vele particuliere sponsoren is deze missie voltooid. Hartelijk dank aan allen die bijgedragen hebben aan het succes van het Veteranenboek Kaag en Braassem! Maandag 12 juli werd het allerlaatste bezoek gebracht aan de leerlingen van basisschool Ter Does in Hoogmade. Ook deze kinderen waren, zonder uitzondering, net als alle andere 11- en 12-jarigen razend enthousiast. Hiermee is de missie van de Stichting Zinsnede volbracht.

Meer informatie: www.zin-snede.nl