Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

600 m2 voor één euro

Noordwijk – Één euro is een reëel bedrag om het openbaar gebied het Schuitengat (600 m2) te verkopen aan BOMO III BV.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door PvdA-raadslid Van Dokkum. Deze openbare weg loopt langs de ingang van Hotels van Oranje; BOMO wordt eigenaar en wil de straat recht leggen en de inrichting aanpassen aan de luxe uitstraling van het hotel, aldus het college.

Het gemeentebestuur vindt dit een win-win situatie: “Het volledige onderhoud en de verantwoordelijkheid voor de weg is voor rekening van BOMO III. Daarin zit de win voor de gemeente.” BOMO mag er niets op bouwen en de gemeente behoud het eerste recht van terugkoop voor één euro, mocht BOMO ooit nog van die grond af willen.