Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Buurt wil speeltoestellen terug

Hillegom – De omwonenden van Avenbeeck 90 zijn niet blij; ze willen de speeltoestellen voor kleine kinderen terug hebben op het speelterreintje.

Marianne Nieuwenhuizen sprak woensdagavond tijdens een commissievergadering in, namens de meeste van de omwonenden van het speelpleintje. Ze mochten een online enquete invullen over de toekomstige inrichting van dat pleintje. Eerst was er de keuze tussen speeltoestellen, een plantenbak of alleen tegels. Later werd de keuze beperkt tot de plantenbak en de tegels.

Toch gaven 45 mensen aan, dat ze een speelplek terug wilden en slechts zes personen hadden een voorkeur voor de plantenbak. Toch wordt voor die plantenbak gekozen. Nieuwenhuizen riep de raadsleden op om in te grijpen: “Plaats hier educatief speelmateriaal voor de allerkleinste kinderen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in het klimmen en klauteren.”