Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Windturbine voor fietsopladers

Hillegom – Energiecoöporatie Hillezon heeft plannen om windturbines (tot 20 meter hoog) te plaatsen voor het opladen van elektrische fietsen.

Dat liet Hillezon-voorzitter Robbert Janssen woensdagavond weten tijdens een presentatie aan de gemeenteraadsleden. Janssen heeft al een aantal plekken op het oog, om zo’n windturbinefietsoplader te plaatsen; een daarvan is het station in Hillegom.

“Zonnepanelen zijn geen kostenpost, maar een investering voor minimaal vijftien jaar”, aldus Janssen. De komende jaren wil Hillezon het aantal zonnepanelen op daken van flats, scholen en andere gebouwen flink uitbreiden. Ook zijn er gesprekken met twee bedrijven om hun parkeerterreinen te overkappen met zonnepanelen. Inwoners kunnen mee-investeren. Voor meer informatie: www.hillezon.nl.