Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Miljoenenlening voor Alliander

Hillegom – De gemeenteraad van Hillegom stemt in met het verstrekken van een lening aan Alliander NV.

Het gaat hierbij om een lening tussen 2,2 en 2,8 miljoen euro, dat over een periode van zestig jaar wordt terugbetaald. Alliander vraagt deze lening bij al haar aandeelhouders (gemeenten en andere overheidsinstellingen). Van het geld (in totaal zo’n 1,2 miljard euro) worden nieuwe kabels en leidingen aangelegd voor het landelijke elektriciteitsnet, om de toekomstige vraag van energie aan te kunnen.

Hillegom moet dit geld ook lenen, maar de verwachting is, dat de rentebetalingen door Alliander aan Hillegom hoger zullen zijn, dan dat Hillegom zelf aan rente moet betalen voor de eigen lening.