Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Nieuw geld voor nieuw beleid

Noordwijk – Alle gemeentelijke belastingen stijgen volgend jaar met 1,7%.

Vanwege de afschaffing van de precarioheffing (een belasting op kabels en leidingen) stijgen echter wel de tarieven voor de OZB. Wethouder Roberto ter Hark liet donderdagavond tijdens een raadsvergadering weten, dat de OZB-opbrengsten met 23,6% zullen stijgen.

Tijdens zijn presentatie van de begroting voor de periode 2022 – 2025 liet Ter Hark weten, dat er ook financiële ruimte is voor nieuw beleid. Dan gaat het onder meer om een opleidingsbudget voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders (25.000 euro), dat volgend jaar begint en 15.000 euro voor het beheer en onderhoud van een openbaar toilet. Ook wordt jaarlijks 5.000 euro opzij gelegd voor buurtinitiatieven en reserveert de gemeente 400.000 voor de ‘uitvoering van de kuuroordstatus’.