Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Minder snel en minder parkeerplaatsen

Hillegom – De gemeenteraadsleden moeten zich in januari uitspreken over de manier waarop het verkeer zich de komende jaren kan voortbewegen.

Een extern adviseur van de gemeente deed donderdagavond alvast enkele voorzetjes. Zo is het mogelijk, om overal de snelheid te verlagen naar 30 km per uur. Dat zou de verkeersveiligheid bevorderen. De aanleg van een OV-route aan de westkant van het spoor zou ook een optie kunnen zijn. Net als de stimulering van ‘hoofdnetten’  voor wandelaars en fietsers.

Ook is een gedachtegang, dat bij toekomstige woningbouw alle huiseigenaren verantwoordelijk worden voor het op eigen terrein parkeren van hun auto’s. Omdat er een parkeeroverschot is in de wijken Treslong, Olympiakwartier en Vosselaankwartier, zouden daar best minder parkeerplaatsen kunnen liggen; dat bevordert de leefbaarheid, zo gaf de adviseur aan.