Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Geen extra 130 sociale huurwoningen in Bronsgeest

Noordwijk – Een voorstel van PvdA, Bruisend Noordwijk, PUUR en GroenLinks om 130 extra sociale huurwoningen te bouwen in Bronsgeest, redde het dinsdagavond niet.

Namens die partijen riep PvdA-raadslid Rommie van Dokkum op, om ‘de Noordwijkse woningzoekenden niet in de kou te laten staan’. De partijen wilden drie hectares toevoegen aan het bestemmingsplan Bronsgeest, zodat die extra huurwoningen er kunnen komen, bovenop de al geplande 110 sociale huurwoningen.

Het voorstel redde het niet. Wethouder Theo Alkemade adviseerde om het voorstel niet aan te nemen: ,,We kunnen ons geen stagnatie veroorloven op het huidige bestemmingsplanproces.” NZLokaal-fractievoorzitter Van der Vossen vond, dat het voorstel ‘ad hoc planologie’ was. ,,Het heeft veel impact op deze wijk. We zien die sociale woningen graag op een ander moment terug.”