Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Gemeente niet gedupeerd met alternatieve locaties Leo Kannerschool

OEGSTGEEST – Fractievoorzitter Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) sprak wethouder Huizing donderdagavond aan, omdat hij de gemeenteraad niet geïnformeerd heeft over twee mogelijke alternatieve locaties voor de Leo Kannerschool.

Rosdorff liet weten, dat ze had gehoord dat vorig jaar een ander voorstel is gekomen over een plek waar de nieuwe Leo Kannerschool kan komen. Ze sprak Huizing aan en wilde weten, waarom deze informatie niet met de gemeenteraad is gedeeld. “Een alternatieve locatie had de onderhandelingspositie voor de gemeente voor De Geesten mogelijk verbeterd, mits de alternatieve locatie voor de raad acceptabel was geweest.”

Huizing liet weten, dat er inderdaad twee partijen contact hadden opgenomen met de gemeente. “Die lezen wat in de krant en denken dat ze er gebruik van kunnen maken. Eén partij was kansloos; die locatie zat te dicht bij de A44; daar mag je geen school bouwen. Het tweede voorstel ging over een ruil, maar dat zou niet in overeenstemming zijn met het door u bepaalde structuurplan. Het zou ook tot vertraging leiden. Ik deel niet de mening, dat dit onze onderhandelingspositie zou hebben verbeterd. Als er een serieuze optie zou zijn in het voordeel van de gemeente en Leo Kannerschool had ik de raad natuurlijk geïnformeerd. Maar als er geen reëel alternatief is, ga ik uw tijd er niet aan verspillen.”