Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Roep om compensatie afvaltarieven

Hillegom – Een inwoner is niet blij, dat de invoer van het afvalbetaalsysteem diftar met een jaar wordt uitgesteld.

Deze inwoner behoort tot een groep meerpersoonshuishoudens, die het afgelopen jaar financieel gecompenseerd werden op hun afvalstoffenheffing en reinigingsheffing. Na het besluit van de gemeenteraad eerder deze maand om diftar niet in 2022, maar in 2023 in te voeren, is het niet zeker, dat die financiële compensatie voor deze meerpersoonshuishoudens ook volgend jaar nog wordt voortgezet.

Het gaat dan om meerpersoonshuishoudens, die al vóór 2021 goed hun afval aan het scheiden waren en daarom al een kleinere restafvalbak van 140 liter hadden. In een brief aan de raad roept de inwoner de raadsleden op, om voor 2022 alsnog voor die compensatiekorting te zorgen.