Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Schuitengatdeal blijft verbazing oproepen

Noordwijk – Gemeenteraadslid Rommie van Dokkum (PvdA) vindt het maar vreemd, dat het bedrijf BOMO III een stuk grond van 600 m2 (het Schuitengat bij Hotels van Oranje) kan overnemen van de gemeente voor maar één euro.

Ze wil hier het fijne van weten en heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld. “Wanneer en andere inwoner of ondernemer u benadert met de wens een eigen uitstraling te geven aan een stuk openbare weg nabij het eigen perceel, bent u dan ook bereid dit stuk weg voor één euro te verkopen?”

Van Dokkum wil, dat het college de taxatierapporten laat zien, dat het Schuitengat inderdaad maar één euro waard is. Ook wil ze weten, waarom deze grondverkoop niet van tevoren met de gemeenteraad is overlegd. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.