Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2022

GDT krijgt eigen gymzaal met bso

OEGSTGEEST – De champagnekurken knalden donderdagavond bij het bestuur van de basisschool Gevers-Deutz Terwee. De school krijgt een eigen gymzaal met ruimte voor bso (buitenschoolse opvang).

Volgens de gemeentelijke regels hebben scholen geen recht op een eigen gymzaal, als blijkt dat er een goede gymzaal op een afstand van minder dan 1.000 meter ligt. Dit is het geval bij de Gevers-Deutz Terwee; sporthal de Cuyl ligt op een paar honderd meter afstand. Maar het schoolbestuur wilde toch heel graag een eigen gymruimte. Het lopen met kinderen langs de wegen is gevaarlijk en kost veel lestijd, zo beargumenteerden de schoolbestuurders hun pleidooi. Een meerderheid van de gemeenteraadsleden bleek hier gevoelig voor.

Oegstgeest zit op zwart zaad, maar deze investering van ruim 2,1 miljoen euro (volgens de huidige schattingen) krijgt toch de goedkeuring van de gemeenteraad. De partijen PrO, VVD en D66 namen het voortouw om de Gevers-Deutz Terweeschool (GDT) haar eigen gymzaal en bso te geven. Raadslid Bouw (VVD): “Straks kunnen leerlingen veilig en zonder tijdverlies gymmen. Die wandeltijd is buitenproporties. Dit is een noodzakelijke voorziening voor de GDT. Hart voor Oegstgeest, CDA en Lokaal stemden hier tegen. Raadslid Rosdorff (HvO) wees er op, dat de schulden van Oegstgeest hierdoor nog verder oplopen. “Dat betekent, dat we andere dingen niet kunnen doen.” CDA-raadslid Van der Hoeven stelde, dat de gemeentelijke schuld hoger dreigt te worden dan 75 miljoen euro.

Van der Hoeven vond, dat de kinderen best naar De Cuyl kunnen lopen. Hij gaf aan, dat ook andere scholen leerlingen laten lopen naar sporthallen en of die scholen dan ook hun eigen gymzaal moeten krijgen. Maar een raadsmeerderheid koos toch voor de veiligheid van de kinderen. VVD-er Spaargaren putte hier uit eigen ervaring en hij gaf aan, dat zijn zoon op de route richting De Cuyl ‘een keer onder de auto was gekomen’.

Het voorstel om de Gevers-Deutz Terweeschool haar eigen gymzaal en bso-voorziening te geven werd vervolgens aangenomen met elf stemmen voor en zeven tegen.