Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2022

Veteranenboeken voor groep 8 leerlingen


NIEUWKOOP – Vrijheid lijkt lang vanzelfsprekend, maar is nooit een zekerheid. Gedurende de afgelopen tachtig jaar hebben tientallen inwoners van Nieuwkoop zich ingezet om de vrede en veiligheid van mensen te behoeden en bewaken. Deze mensen worden ‘veteranen’ genoemd. In het boek ‘Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop’ zijn de verhalen van 23 van deze veteranen opgeschreven. Alle leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Nieuwkoop krijgen een gratis exemplaar van dit boek.

Auteur Joep Derksen schreef dit boek in opdracht van de Stichting Zinsnede (www.zin-snede.nl). Hij vertelt: “De verhalen in dit boek zijn bijzonder. Alle veteranen hebben hun lijf en leden geriskeerd om andere, voor hen onbekende, mensen te helpen. Terwijl miljoenen andere mensen veilig in Nederland achterbleven. Zij zijn uitgezonden naar landen als Nederlands-Indië, Mali, Afghanistan en Libanon. Hun verhalen verdienen het om gelezen te worden door de jongere generaties.”

Deze boeken kosten natuurlijk geld en om voldoende geld in te zamelen organiseerde Derksen vorig jaar een eenpersoons ‘Triatlon voor de Veteranen’. Waarbij mensen voor een kleine inbreng konden raden, wat de eindtijd van deze triatlon zou worden. De triatloninzamelactie was zo succesvol, dat alle leerlingen van de groepen 8 een gratis – en door de auteur gesigneerd – exemplaar ontvangen.

Afgelopen maandag waren de groep 8 leerlingen van RKBS Antioniusschool in Noorden en PCB De Meent in Woerdense Verlaat de eerste gelukkigen. Derksen gaat binnenkort ook bij andere scholen langs.