Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2022

“Het gaat om het fingerspitzengefühl”

De Taxatiedienst

Michel Eikelenboom is natuurlijk bekend van zijn kantoor ‘Makelaarshuijs Eikelenboom’. Wat veel ondernemers niet weten, is dat de beminnelijke makelaar ook al jaren actief is op het gebied van bedrijfstaxaties. Onlangs heeft Eikelenboom een nieuw bedrijf opgezet, De Taxatiedienst, dat zich specifiek richt op het taxeren en waarderen van bedrijfspanden.

Na zijn opleiding MTS Elektrotechniek werkte Eikelenboom onder meer in de scheepsbouw, op Schiphol en bij een woningbouwcorporatie. “Ik vroeg me af: ‘Is dit het nou?’ Ik wilde meer kennis opdoen. Bij de makelaardij komen allerlei zaken bij elkaar: techniek, bouwkunde, privaatrecht, economie en boekhouden.” 25 jaar geleden begon Eikelenboom in de makelaardij en in 2006 startte hij Makelaarshuijs Eikelenboom.

Eikelenboom stelt gepassioneerd over de marktontwikkelingen: “De woningmarkt is een veelkoppig monster. De problemen zijn ontstaan, nadat de rijksoverheid geen plannen meer maakte voor integrale woningbouw . Tot die tijd werd er voor iedere portemonnee gebouwd, maar nadat de woningmarkt geliberaliseerd werd, kwamen er geen grote bouwplannen meer. Met het sluiten van de verzorgingshuizen moeten senioren zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit beleid wreekt zich na vijftien jaar en de woningmarkt zit dus totaal op slot.”

Bedrijfsonroerend goed

Waar veel makelaars zich alleen richten op de huizenmarkt voor consumenten, is Eikelenboom met zijn team ook volop actief in de verhuur, verkoop en het taxeren van bedrijfsonroerend goed. “Ik ben van de school, dat we ons inzetten voor alle onderdelen van het vakgebied.” Omdat zijn pand de uitstraling heeft van een ‘gewoon’ makelaarskantoor besloot Eikelenboom om een apart bedrijf op te richten: De Taxatiedienst.

Bij De Taxatiedienst wordt ieder object bezocht en met zijn iPad loopt Eikelenboom het hele gebouw door, om zo gemakkelijk en snel een rapportage op te kunnen stellen. Niet voor niets is De Taxatiedienst aangesloten bij het Nederlands Register van Taxateurs, de NVM en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Eikelenboom: “De beste taxateur is degene die met zijn laarzen in de klei staat. En échte gesprekken voert met kopers en verkopers.” Een makelaar moet niet alleen naar databaseanalyses en cijfertjes kijken: “Het gaat om het fingerspitzengefühl. De passie voor mijn werk zit ‘m in de puzzel, die ik iedere keer moet oplossen.  En is er ook daadwerkelijk een koper voor het getaxeerde bedrag?  Je helpt iemand vooruit of trekt aan de rem als de verkoop/verhuur niet verantwoord is. Dat is namelijk ook onze verantwoordelijkheid.”

 

De Taxatiedienst
Kruisweg 1023
2131 CR Hoofddorp
T: 085 016 3237
E: info@detaxatiedienst.nl
W: www.detaxatiedienst.nl