Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 maart 2022

Muzikale primeur voor Kleine Kerk

VOORHOUT – Muziek maken om de Kleine Kerk te behouden; dat is het doel van de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk. Dinsdagavond 22 maart wordt de allereerste voorstelling gegeven.

De Vrienden van de Kleine Kerk zag oktober vorig jaar het levenslicht en het eerste concert werd een mooie en gedenkwaardige gebeurtenis. Voorzitter Gaby de Lijster – van Kampen opende het evenement en vertelde over haar passie om de Kleine Kerk te behouden. Hierna verzorgde concertpianist Wim Verschuren een bijzonder optreden. Hij speelde muziekstukken van onder meer Chopin en Glass; ieder optreden werd onthaald met een warm applaus.

De Lijster laat weten: “Het doel van de stichting is om fondsen te werven zodat het kerkgebouw – de Kleine Kerk – en het bijbehorende historisch kerkelijk erfgoed voor de toekomst behouden kan blijven. Om fondsen te kunnen werven, gaat de Stichting Vrienden van Kleine Kerk door het jaar heen diverse activiteiten organiseren, zoals concerten, lezingen en benefiet avonden. Het gebouw en de ruimte van de Kleine Kerk lenen zich bij uitstek voor dergelijke culturele bijeenkomsten! Daarnaast kan iedereen Vriend van de Kleine Kerk worden en op deze manier een structurele financiële bijdrage leveren aan het behoud van het historisch kerkelijk erfgoed. Bovendien wordt het mogelijk om een schenking, legaat of erfstelling te doen."