Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 november 2008

Eerste Warmondse wijn lijkt op pinot noir

WARMOND – De eerste wijn van Warmondse bodem heeft vorige week het licht gezien. Wethouder Bert Homan (VVD) kreeg vrijdag 21 november de eer om de eerste fles ‘Lapin en fuite’ (konijn op de vlucht) in ontvangst te nemen. Voortaan gaat Leo van Haasteren door het leven als de Warmondse wijnboer.

Van Haasteren verbouwt al 35 jaar druiven in zijn kas, maar dan puur hobbymatig en om ze lekker op te peuzelen. Een goede vriend van hem, Ed van Bentem, had enkele jaren geleden al eens geadviseerd dat Van Haasteren er wijn van moest maken. Eerder dit jaar stelde Van Bentem het nog eens voor en dit keer stemde Van Haasteren ermee in. Van de oogst (zes emmers met druiven) zijn circa 30 flessen ‘Lapin en fuite’ gebotteld: genoeg voor eigen gebruik en om enkele flessen weg te geven aan de naaste familieleden.
Wethouder Homan waardeerde deze nieuwe ontwikkeling en was genegen om de eerste fles wijn in ontvangst te nemen. Per slot van rekening kan de gemeente nu in haar toeristenbrochures vermelden dat Teylingen een gemeente is waar wijn gekweekt wordt. Homan opende de wijnfles op een professionele manier en toostte samen met Van Haasteren en Van Bentem. Hij rook de wijn, proefde en vertelde: ‘De smaak lijkt op de pinot noir. Ook kleurt en hangt hij mooi: ik vind hem heel geslaagd! Bij deze zeg ik u toe dat de gemeente Teylingen de komende jaren 24 flessen van uw oogst wil overnemen.’ Van Haasteren krabde even op zijn hoofd: ‘Dan moet ik de oogst volgend jaar maar verhogen tot 60 flessen.’