Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Vandalismevirus grijpt om zich heen

VOORHOUT – Na de huisjes van de volkstuintjes die gemolesteerd werden en de zwaar beschadigde flitspaal aan de Leidsevaart, bleek zondagochtend ook de hockeyclub doelwit van criminele vandalen die het niet kunnen laten om andermans spullen kapot te maken. Ben Teuben, voorzitter van de Hockeyvereniging, roept de gemeente op om zo snel mogelijk hekken te plaatsen rondom het Sportpark.

Door Joep Derksen

Zondagochtend moest Teuben constateren dat ongetwijfeld jeugdige lieden de nacht ervoor het tweede hockeyveld gebruikt hadden als Dommelschpark. Overal lagen lege blikjes bier, twee dug-outs waren zwaar beschadigd en een reclamebord met daarop het bekende lieveheersbeestjeslogo tegen zinloos geweld werd vernield. De dank dat ’s nachts van een overdekte beschutting gebruik kan worden gemaakt wordt op een vreemde manier geuit.

Enkele vrijwilligers hebben de handen ineengeslagen en de schade zoveel mogelijk hersteld. De dug-out, waarvan de bouten uit de grond waren geslagen, staat weer recht overeind, maar de schade is goed te zien. De blikjes bier zijn verzameld en worden naar het politiebureau gebracht, waar ze onderzocht kunnen worden op vingerafdrukken. De dappere daders kunnen zich overigens nu nog bij de politie melden om in aanmerking te komen voor strafvermindering.

Teuben vindt de hele situatie buitengewoon vervelend: “Dit zorgt voor een hele hoop werk voor de gemeente en de hockeyclub en deze vernielingen zouden niet mogelijk moeten zijn. Ik zie maar een oplossing en dat is een meer beperkte toegang tot het sportpark. Dit kan gebeuren door hekken van 2,5 meter hoog. Als de sportverenigingen de handen ineen slaan en een sportparkbeheerder aanstellen die het sportpark om 22:00 uur afsluit, hoeft niemand last te hebben van deze beperktere toegang.”
Wordt er voordat er een hekwerk geplaatst is, ook wachtgelopen door vrijwilligers? “Dit raadt de politie af en dat gaan we ook niet doen. Zij zullen meer regelmatig langskomen om toezicht te houden. Wel vind ik dat hangjongerenoverlast zo snel mogelijk moet worden aangepakt.” Hij kijkt nog eens naar het veld en verzucht: “Vandalisme, we hebben er niets aan.”