Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2009

Leerlingen zwemmen de vonken er van af

VOORHOUT – Meer dan 100 kinderen van basisscholen uit de hele regio deden woensdag 11 maart mee aan het “Zwemtoernooi Basisscholen Bollenstreek”. Met deelnemers van scholen uit Voorhout, Lisse, Hillegom, Warmond en Sassenheim is dit een van de grootste, zo niet het grootste, basisschoolzwemevenement van de regio. In het zwembad van de KTS vond het toernooi plaats en de jeugd zwom dat het een lieve lust was.

Door Joep Derksen

In de categorie “Groep 6” behaalde de Achtbaan Distelweg de eerste plaats, gevolgd door de leerlingen van de Andreas en Emmaüs. In “Groep 7” zegevierde Regenboog Cluster, voor de Achtbaan Beukenrode en Achtbaan Distelweg. De leerlingen van Achtbaan Beukenrode wonnen in de categorie “Groep 8”, waarbij ze onder meer de Andreas- en Emmaüsleerlingen achter zich lieten.
Dit jaar ging de wisselbeker naar de Achtbaan Distelweg. Op de tweede plaats kwam de Andreas en het brons ging naar de Emmaüs. De plaatsen 4 tot en met 7 waren respectievelijk voor: Regenboog Cluster, Achtbaan Beukenrode, Antonius en Regenboog Oosthout. Ook de leerlingen van de Overplaats (Sassenheim), Jozefschool (Hillegom) en Lisbloem (Lisse) lieten hun beste zwemtechnieken zien. De Overplaatsleerlingen van groep 8 bereikten de 4de plek, vlak voor de leerlingen van de Jozefschool. De Lisbloemleerlingen in deze categorie behaalden een eervolle 8ste plaats.