Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2010

As

Column: De waan(zin) van de week

Marinier eerste klas Marc Harders en korporaal der mariniers Jeroen Houweling gaan de geschiedenis in als de eerste militairen die tijdens de huidige missie naar Afghanistan zijn gedood. Voor hen duurde de missie een paar maanden te lang. Dat is het meest trieste van alles. Iedereen weet dat de missie ten einde loopt, maar nog elke dag kunnen Nederlandse soldaten sterven.

Onze jongens en meisjes doen hun uiterste best om bij te dragen aan de wederopbouw van Afghanistan, maar het is te hopen dat ze niet de uitzending van Zembla (zondag 18 april) zagen. Van de 20 miljard aan ontwikkelingshulp, waar jaarlijks 4 miljard aan toegevoegd wordt, wordt maar heel weinig gedaan. Hulporganisaties houden tientallen percentages voor zichzelf achter. Er wordt gezegd dat 680 nieuwe scholen zijn gebouwd in Afghanistan. Maar in heel Kabul is er nog geen enkele school opgezet. Meisjes moeten buiten in de sneeuw en de kou zitten om nog wat te kunnen leren; een schier onmogelijke taak.

De Partij voor de Dieren lijkt ten onder te gaan aan krabbende katjes. Als ware het een ware missverkiezing, kunnen Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en fractievoorzitter Marianne Thieme elkaar niet meer luchten of zien. Thieme heeft het vooralsnog voor elkaar gekregen dat Ouwehand niet op de kandidatenlijst staat. De afdeling Zeeland (alle elf leden) zint dit niet en stopt met campagnevoeren. Het scheelt in ieder geval weer wat papier en da’s weer goed voor het milieu.

Tot voor kort zaten de IJslanders in zak en as, maar daar heeft de vulkaan Eyjafjallajőkull verandering in gebracht. Gansch het vliegverkeer lag vijf dagen lang stil in Nederland en grote delen van Europa. Ik weet niet hoe het met u zit, waarde bloglezer, maar ik heb geen asdeeltje gezien. Wel een prachtige strakblauwe lucht, die niet ontsierd werd door lange witte strepen. De genieën van het weerbericht vertelden de mensen dat het vanwege de as goed is om naar de ondergaande zon te kijken: die was namelijk zo mooi rood. NEWSFLASH: de ondergaande zon is altijd rood!

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Edoeard Tsjoevasjov (47): Russisch rechter
Alexander Bernstein (74): Brits politicus
Israr Ahmed (77): Pakistaans intellectueel en theoloog
Peter Steele (48): Amerikaans zanger
Raimondo Vianello (87): Italiaans acteur en televisiepresentator
Coimbatore Prahalad (69): Indiaas specialist in bedrijfsstrategie
Anna Kalouta (91): Grieks actrice
Edwin Valero (28): Venezolaans bokser

Het woord van de week: Vuurtorenmemorabiliaruilbeurs.