Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Raad wil inzicht in Duinpolderdiscussie

HILLEGOM – De gemeenteraad is niet blij met de manier waarop de besluitvorming plaats vindt over de planstudie van de Duinpolderweg. Het college werd opgeroepen om een compleet inzicht te geven over dit onderwerp. Het gaat dan om het te volgen proces, de visie van het college hierop en de aandachtspunten voor de gemeenteraadsleden.

De fracties van de PvdA en Bloeiend  Hillegom namen het initiatief voor deze motie en raadslid Van Dijk (PvdA) stelde: ‘Dit onderwerp heeft grote gevolgen in en voor onze gemeente. We zitten in een proces om te gaan beslissen of daar wel of niet een weg gaat komen. Het proces is niet helemaal inzichtelijk en we willen die helderheid wel hebben van het college.’

Wethouder Van Griensven reageerde: ‘Waar we als gemeente aan bod zijn over inpassingsplannen en dergelijke, houden we u op de hoogte. U kunt dus wel meepraten. Op 14 maart is er een informatiebijeenkomst waarbij mensen alle vragen kunnen stellen en voorlichting kunnen krijgen.’ De motie werd toch aangenomen.