Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Ondernemers willen geen extra lening

Noordwijk – Slechts elf Noordwijkse ondernemers hebben een aanvraag ingediend voor gemeentelijke steun.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen aan de noodlijdende ondernemers. Zij konden maximaal 15.000 euro aan gemeentelijke steun ontvangen. Een meerderheid  van de raad besloot toen, dat dit geld geen gift kon zijn, maar een lening moest worden.

Hierdoor daalde het animo onder de ondernemers enorm. Wethouder Roberto ter Hark liet weten naar aanleiding van een vraag van raadslid Toon van Tol (PUUR): ,,We hebben elf aanvragen binnengekregen voor 15.000 euro. Dus totaal wordt 165.000 euro gevraagd. Sommige ondernemers zien af van de aanvraag, omdat de gemeente een extra schuldeiser zou worden. VVD-fractievoorzitter Michael van Dormolen is van plan een voorstel in te dienen om het leenbedrag toch als gift en niet als lening te verstrekken.