Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Drie ton voor dorpsfeestjes

Nieuwkoop – Organisaties in Nieuwkoop kunnen steunaanvragen indienen voor het organiseren van feestelijke activiteiten. De gemeenteraad stelde hiervoor afgelopen week 300.000 euro beschikbaar.

Veel mensen hopen, dat er in september weer veel activiteiten mogelijk kunnen zijn; zeker als (vrijwel) iedereen gevaccineerd is tegen Covid-19. Na anderhalf jaar van afstand houden, handboksen en thuiszitten bestaat er bij veel mensen behoefte aan samenkomen en samenzijn. Het gemeentebestuur wil het organiseren van kleinschalige activiteiten ondersteunen. Dan gaat het niet om duizenden euro’s per organisatie, aldus wethouder Antoinette Ingwersen, maar om de realisatie van die activiteiten mogelijk te maken.

Met name de evenementen, die in het teken staan van verbinding en ontmoeting, kunnen een financiële tegemoetkoming verwachten. Bij de gemeente hebben al tientallen sport- en culturele verenigingen zich gemeld met hun plannen, maar ook ondernemers. Dat heeft inmiddels geleid tot een lijst met 52 activiteiten, variërend van fietstochtjes voor ouderen tot gezamenlijke spelletjes spelen in een dorpscentrum.

Ingwersen: ,,Ik hoop, dat dit een uitnodiging is voor mensen als extra impuls om verbinding en ontmoeting te realiseren in de gemeente Nieuwkoop.’’