Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2006

Bedrijf moet object verwijderen

Lisse – Machinefabriek West End heeft in februari 2004 een tijdelijke vergunning aangevraagd om een tentoonstellingsobject te plaatsen voor haar pand op het industrieterrein Meer en Duin. De gemeente stemde er op 20 april van dat jaar mee in dat deze halve bolvormige koepel een jaar lang mocht blijven staan ten behoeve van de show “Ruimtevaart”, die plaatsvond bij het bedrijf. De 365 dagen verstreken vorig jaar, maar de koepel staat er nog steeds. West End wil de constructie behouden, omdat het ‘symboliseert dat wij ons ook bezig houden met materialen voor de ruimtevaart’.

De gemeente Lisse blijft echter bij het standpunt dat de 3,60 meter hoge constructie verwijderd moet worden en heeft een dwangsom opgelegd aan West End. De machinefabriek maakte hiertegen bezwaar, maar de gemeente wees dit af.