Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Nieuw fonds voor onder andere startersleningen

Lisse – Tijdens de financiële beschouwingen op donderdag 2 november diende Cees Verburg van D66 een motie in om het college te bewegen meer starters op de woningmarkt aan een woning te helpen. Alle politieke partijen steunden het voorstel om een bedrag van 276.000 euro uit de reserve volkshuisvesting in een nieuw fonds te storten. Dit fonds is bestemd voor startersleningen en andere stimuleringsmaatregelen.

Verburg: ‘Op dit moment zijn de oudere starters nagenoeg kansloos een gepaste woning te bemachtigen. Daarom dient het gemeentebestuur alle mogelijke en beschikbare instrumenten in te zetten om het perspectief voor deze categorie jongeren in belangrijke mate te verbeteren. Het is een feit dat de reserve Volkshuisvesting nagenoeg geen bestemming meer heeft. Ook uit de meerjaren(programma)begroting 2007-2010 blijkt, dat er voor het bedrag van 276.000 euro (nog) geen bestemming is.’

De fractievoorzitter van D66 vervolgt: ‘De inzet van startersleningen als stimulerende maatregel bij toekomstige nieuwbouwprojecten vereist het vrijmaken van extra financiële middelen, juist ook van de kant van de gemeente. Voor deze zogeheten ‘topprioriteit’ uit het coalitieprogramma zijn tot op heden nog geen extra financiële middelen gereserveerd. Vandaar dat D66 het voorstel doet om genoemd saldo uit de reserve Volkshuisvesting te bestemmen voor toekomstige startersleningen.’

Dolf Kistenmaker van de PvdA was zeer ingenomen met het voorstel, maar koppelde ook de voorwaarde aan dit nieuwe fonds dat het geld tevens voor andere stimuleringsmaatregelen kan worden ingezet. Deze voorwaarde werd door alle partijen overgenomen.