Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

College wil accommodatiemakelaar

Inzicht krijgen in beschikbaarheid

Lisse – De gemeente heeft een plan van aanpak opgesteld om het accommodatiebeleid verder te ontwikkelen, zo kondigde wethouder Bas Brekelmans vorige week dinsdag aan. Hij legt uit: ‘De gemeente heeft nog steeds geen overzicht hoeveel accommodatieruimte er in feite beschikbaar is binnen de grenzen van Lisse. Instanties als scholen, kerken en sportcomplexen hebben allemaal dit soort ruimtes, maar we weten niet wat nu het precieze aantal is, hoe groot alles is en of er aan veiligheidseisen wordt voldaan. Ook zien we mogelijkheden om in kaart te brengen welke verenigingen en instellingen nu daadwerkelijk ruimte nodig hebben.’

Om dit te bereiken wil de gemeente op korte termijn een accommodatiemakelaar aanstellen. Nadat deze persoon is aangesteld zal hij of zijn inventariseren wat de stand van zaken omtrent de accommodatieruimtes is. Vervolgens, zo is het plan, zal de accommodatiemakelaar een bemiddelende rol spelen tussen vraag en aanbod voor deze ruimtes.

Brekelmans ontkent ten stelligste dat de makelaar wordt aangesteld zodat de politiek meer zeggenschap krijgt over instellingen in Lisse. ‘De accommodatiemakelaar moet onafhankelijk zijn. De gemeente wil niet a priori zelf de accommodaties in kaart brengen. Ook de instellingen zelf zullen invloed hebben. Groot voordeel van de makelaar is, dat deze kan kijken naar het grotere plaatje. Zo kan er rekening mee gehouden worden dat een symfonieorkest alleen op geluidswerende locaties kan oefenen.’

De wethouder wil workshops organiseren waarin belangengroeperingen en instellingen met de gemeente in gesprek kunnen gaan.