Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2006

Akkoor voor verkoop deel huurwoningen Mendeldreef

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen verkoop van de rijtjeswoningen aan de Mendeldreef met nummers 1 tot en met 39.
Stichting Bedrijfstakpensioenfondsen voor de Bouwnijverheid (BPF) is eigenaar van enkele tientallen rijtjeswoningen en portiekwoningen. De BPF heeft het plan opgevat om een aantal huurwoningen te verkopen aan de zittende huurders. Het betreft hier de rijtjeswoningen op de Mendeldreef 1 tot en met 39, oneven nummers.

De huurders zijn niet verplicht hun woning te kopen en kunnen als ze dat wensen gewoon blijven huren. Huurders vallen onder de huurbeschermingswet, dus kunnen ze niet verplicht worden om tot koop over te gaan. Het college maakte dinsdag bekend geen bezwaar tegen het verkooptraject te hebben, aangezien de huren van deze rijtjeswoningen hoger zijn dan de huursubsidiegrens van 615 euro per maand.

Tegelijkertijd kondigde het college aan dat de BPF geen toestemming krijgt om de portiekwoningen aan de Mendeldreef 2 tot en met 84, even nummers, in de verkoop te doen. De reden hiervoor is dat Lisse een voldoende aanbod betaalbare huurwoningen, dus onder de huursubsidiegrens, wil behouden binnen haar gemeente, zo legde wethouder Jan Kippers vorige week dinsdag uit.

1 Comments:

At 11:26 a.m., Anonymous Anoniem said...

Je ziet dit steeds vaker. Mensen kopen na 20 jaar huren de woning.

 

Een reactie posten

<< Home