Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2006

POPA expositie zeer feestelijk geopend met 188 wensballonnen

Warmond – In Galerie de Pomp is een nieuwe expositie te bewonderen van het kunstenaarstrio POPA, wat staat voor POsitieve PAssie. De initiatiefnemers Soon Ja Terwee, Susana López en Barbara van Druten willen met behulp van hun kunst positieve gevoelens creëren bij de mensen. Ze zijn ook heel betrokken bij de samenleving, want 10% van de verkoopprijs van de kunstwerken gaat naar goede doelen ten behoeve van kinderen.
Artistiek als ze zijn, kwamen de kunstenaressen vorige week op het idee om de Warmondse schoolkinderen hun diepste hartenwens op een kaartje te laten zetten. Op de dag dat de expositie werd geopend, afgelopen zondag, werden deze 188 kaartjes van leerlingen van de Alleman, De Waaier, een Oostergeest aan even zovele heliumballonnen opgehangen, waarna de ballonnen richting hemel stegen. Barbara verzuchtte terwijl ze naar de ballonnen keek: ‘Laten we hopen dat alle wensen uitkomen!’ Afgaand op de geschreven wensen zou dat dan betekenen dat er geen oorlog meer is op de wereld, alle arme mensen een gewoon leven krijgen, niemand meer honger heeft f gepest wordt, maar ook dat kinderen meer zakgeld krijgen, één van de ballonnen naar Amerika vliegt en dat iedereen een Bentley, Limousine en Mercedes krijgt. Hmm, wellicht een beetje teveel van het goede.

Kunststijlen

Susana, Barbara en Soon hebben met hun kunstbeweging POPA geëxposeerd in onder meer Spanje, Duitsland, Amerika, Noorwegen, Korea en Japan. Hun werken zijn totaal verschillend en vullen elkaar tegelijk goed aan. Susana maakt ‘naïeve kunst neigend naar het illustratieve’, Barbara beschildert uit hout gesneden vrouwenbuiken van de Makonde-stam in Tanzania en noemt ze Happy Bellies. Soon verwerkt het Koreaanse icoon Avatar in haar schilderijen.

De opening werd afgerond door een pianoconcert van muzikale talenten Mijntje (groep 6 van de basisschool), Florine, Arne, Anne (groep 7) en Joline (1ste klas middelbare school). Bijna foutloos waren prachtstukken als Für Elise, Fandango, Mission Impossible en The Entertainer te beluisteren.

De expositie is te bezichtigen van 10 december 2006 tot 6 januari 2007 in Galerie de Pomp, Dorpsstraat 38, 2361 BE te Warmond. Voor meer informatie over POPA:
www.popa.nl.